Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali‘nin kurucusu, ev sahibi ve organizatörü istanbulimpro 16-19 Ekim tarihlerinde doğaçlama tiyatro festivalinin 5.sini düzenlemeye hazırlanıyor. Muzip Masal Cini olarak yine organizasyonu ve ekibinin içinde olduğum festivalde Türkiye ve dünyadan bir çok doğaçlama tiyatro sanatçısı atölye ve performansları ile sahne alacak. Festival komitesinin yayınladığı basın bültenine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Hikaye ve masal anlatıcılığın temeli olan doğaçlamanın bu muhteşem festivalini kaçırmamanızı diliyorum. Festivalde görüşmek üzere.
“Oyun insanın bedenini, zihnini, zekâsını ve yaratıcılığını uyandırır ve yaşam enerjisine dokunarak onu harekete geçirir.”
—Viola Spolin
Türkiye’nin doğaçlama tiyatro alanındaki uluslararası temsilcisi istanbulimpro, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında 5. Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali’ni gerçekleştireceğini duyurmaktan gurur duyar.
Daha önceki festivallerde 12 ülkeden 45 oyuncu İstanbul’da bir araya gelmiş, 25 gösteri ve 12 atölyeyle toplamda üç binin üzerinde seyirciye ulaşmıştı.
Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin doğaçlama sanatı alanında kültürel temaslar yaratma ve İstanbul seyircisini dünyada gerçekleşen tarzlar ve deneyimlerle buluşturma amacı, kurulan bağlantılar aracılığıyla farklı illerde gerçekleştirilen yeni organizasyonlarla süreklilik arz eder hale geldi. Bu yıl da bu etkiyi artırarak devam ettirmek amacıyla yola çıktığımız festivalimize kısa sürede çok değerli geri dönüşler gerçekleşti.
16-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 5. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali’nde, 6 farklı ülkeden gelen 7 doğaçlama sanatçısı, atölyeleri ve farklı gösteri formatlarını Türkiye seyircisiyle buluşturacak. Ekim ayında doğaçlamanın nabzı istanbulimpro Sahne’de atacak.
2019 yılında festivalimize katılımı kesinleşen uluslararası konuklarımız:
– Jens Wienand (Almanya)
– Andel Sudik (ABD)
– Will Luera (ABD)
– Ignacio Grinstein (Arjantin)
– Liron Levin (İsrail)
– Andrew Hefler (Macaristan)
– Ilaria Martinelli (İtalya)
Improv Improves / Doğaçlama Geliştirir sloganıyla yola çıkan 5. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali eşliğinde doğaçlama sanatının büyüsüyle buluşmak isteyen herkesi 16-19 Ekim tarihleri arasında istanbulimpro Sahne’ye bekleriz.
Biletler Biletinial
Festival Facebook Etkinliği: https://www.facebook.com/events/893320257730415/?event_time_id=893320261063748&active_tab=about